Wat ik doe

Als Online Communicatie Architect help ik organisaties bij de verbetering van hun online dienstverlening. Daarnaast zorg ik als dagvoorzitter en spreker er voor dat gewone evenementen buitengewone evenementen worden.

Opstellen en uitvoeren van online strategie

Online dienstverlening die op orde is en waarvan je aan kunt tonen dat je digitale kanalen succesvol zijn. Dat is mijn doel als online communicatie architect en projectmanager. Samen zorgen we er voor dat je online dienstverlening bijdraagt aan de strategische doelen van je organisatie. Zo kan jij investeringen verantwoorden, plannen beargumenteren en je focussen op die plekken waar verbeteringen welkom zijn.

De afgelopen jaren heb ik uitgebreide ervaring opgedaan bij publieke en commerciële organisaties.

In mijn werk sla ik de brug tussen de communicatieafdeling en technische teams. Inzet van het web als middel om informatie te delen en interactie op gang te brengen vraagt om grondige kennis van internettechnologie en online trends. Niet alleen om de juiste keuzes te maken, maar vooral ook om op de juiste manier samen te werken met programmeurs, ontwerpers en de ICT-afdeling. Ik zorg er voor dat management en communicatie de regie in handen houdt en grip krijgt op technologie.

Als Online Communicatie Architect help ik je organisatie bij

  • het helder beschrijven van online ambities en doelstellingen,
  • het vinden van de ontbrekende elementen om deze te behalen,
  • de juiste manier om succes te meten,
  • het gestructureerd beschrijven van opdrachten om deze te realiseren,
  • het aansturen van de uitvoer van deze opdrachten.

Projectmanagement: de passende oplossing in de juiste taal

In mijn ervaring, zijn structuur en aansturing cruciaal. Te vaak vindt miscommunicatie plaats tussen opdrachtgever en leverancier. Dit kunnen interne afdelingen zijn, maar ook een organisatie en zijn externe leveranciers. Jammer genoeg leidt dat er vaak toe dat online projecten minder succesvol zijn als gehoopt, met alle vertraging en kosten van dien.

Ik zorg er voor dat we deze valkuilen uit de weg gaan, door de wensen van management en communicatie te vertalen naar heldere specificaties voor technische leveranciers, in de taal en met de methoden die zij kennen.

Op deze manier zorgen we er voor dat doelen kristalhelder, haalbaar en gestructureerd zijn, bekend is welke oplossingen noodzakelijk zijn en de opdracht op de juiste manier is geformuleerd. Uiteraard realiseer ik vervolgens de gekozen oplossingen door het opstellen en bewaken van projectplannen en het aansturen van redacteuren, projectteams en leveranciers.

Mijn werkveld en aanpak

Ik heb veel ervaring binnen de publieke sector, van lokale overheid tot ministeries en uitvoeringsorganisaties en heb daarnaast mijn meters gemaakt binnen commerciële organisaties.

De online thema’s waar ik me op richt variëren van mobile ontwikkeling, het beheer en de vernieuwing van websites, enterprise mobility, social media en open data tot cloud, webanalyse, usability, webcare en Platform Rijksoverheid Online.

Heb je plannen voor een traject, dan kom ik jullie met plezier ondersteunen. Neem contact op om eens kennis te maken.

Meer weten over mijn werk en aanpak? Bekijk dan mijn bijdrage aan Communicatie NU of Lees mijn hoofdstuk in het boek Digitale Dialoog.

Dagvoorzitter & Spreker

Mijn tweede liefde is beeld en presentatie. Als radiopresentatrice voor de Amsterdamse stadszender en door bijdragen aan verschillende tv programma’s heb ik ervaring opgedaan om op de juiste momenten spanning op te bouwen, energie te brengen of juist rust te scheppen. In mijn rol als dagvoorzitter pak ik de taak op om de juiste sfeer te geven aan een bijeenkomst of evenement, terwijl de gewenste inhoud voor het voetlicht komt en het verloop van de dag soepel in goede banen wordt geleid. Op basis van de doelgroep, de sprekers en het onderwerp is mijn toon informeel en vrolijk, of kies ik voor een meer serieuze, zakelijke insteek. Samen met de organisatie krijgt het evenement vorm en zorg ik dat de dag voor iedereen een succes wordt.

Thema’s waar ik me als spreker onder meer op richt zijn: Online communicatie, Mobile ontwikkeling, Webanalyse, Vrouwen in de ICT, Webcare, Digitale Overheid en Online Privacy

Zelf bezig met een evenement? Zo kan je me boeken.

Advertenties