Boekpresentatie: Digitale Dialoog

Afgelopen zomer werd ik door David Kok gevraagd een bijdrage te schrijven voor zijn nieuwe boek Digitale Dialoog. Het boek is de derde in een reeks, waarin de inzet van online middelen door gemeenten en social media is het bijzonder, centraal staat. Donderdag 23 oktober werd het eerste exemplaar uitgereikt aan de Nationaal Commissaris Digitale Overheid: Bas Eenhoorn.

Digitale Dialoog - Annemarie van Campen

Digitale Dialoog presenteert de resultaten van recent onderzoek naar het gebruik van social media door gemeenten en combineert dit met hoofdstukken van experts. Op deze manier is het boek een prachtig naslagwerk geworden over onderwerpen waar je binnen online projecten mee te maken krijgt.

Online Communicatie Architect

Het hoofdstuk dat ik heb bijgedragen gaat over de nieuwe rol die ik zie ontstaan binnen communicatieafdelingen: de Online Communicatie Architect.

Organisaties binnen de publieke sector (en uiteraard ook daarbuiten) hebben de ambitie hun online dienstverlening te verbeteren. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt vaak bij de afdeling communicatie, maar in de praktijk blijkt dat zij niet over het juiste gereedschap beschikken om dit goed op te pakken. Bovendien, blijkt het lastig om de brug te slaan naar de ICT-afdeling of ontwikkelteams en op de juiste wijze de noodzakelijke oplossingen te beschrijven en opdrachten uit te zetten. Het gevolg is dat veel online projecten onnodig lang duren en niet opleveren wat oorspronkelijk de wens was. De Online Communicatie Architect zorgt er voor dat de barrières tussen techniek en communicatie wegvallen.

Nieuwsgierig? Klik hier voor een directe link naar mijn hoofdstuk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s