Vier Snelle Links – 29 juli 2014

Universiteit Groningen start MOOC
Een wat? Een Mobile Online Open Course, ofwel een kosteloze collegereeks die je vanaf je eigen bank kunt volgen. Ik vroeg er een aantal jaar geleden al om, toen ik zelf nog in Groningen rondliep: professionele videoregistratie in collegezalen. Nu internet bestaat, waarom zou je als student dan nog perse met je kont op een ongemakkelijk houten klapstoeltje moeten zitten? Zeker als je zoals ik al volop werkt naast je studie. Zover is het nu nog niet, maar ik verwacht dat het niet lang meer duurt. Hoera!

Could I do 80 percent of my work on an #iPad?
Tim Cook, CEO van Apple, zegt dat hij 80% van zijn werk op een iPad kan uitvoeren. De auteur van dit artikel nam de proef op de som.

Women Use Pinterest, But They Don’t Run It
Terwijl de overgrote meerderheid van hun gebruikers vrouw is, bestaat 80% van de top van het bedrijf uit heren. Kijk je ook nog eens naar de afkomst van de medewerkers, dan is de verdeling helemaal treurig. Opnieuw een bedrijf dat zijn cijfers naar buiten brengt, en vervolgens alleen zegt ‘heel erg hun best’ te doen dit te veranderen. Tsja..

Instagram: A New Marketplace for Professional Photographers?
Gisteren viel me een tweet op over een 15-jarige Instagramfotograaf die een fenomeen aan het worden is. Instagramfotograaf. Het woord is interessant want impliceert dat het iets anders is dan een ‘gewone’ fotograaf. Dat er geld mee te verdienen is, wordt steeds duidelijker. Waar groeit Instagram voor fotografen heen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s