Vier Snelle Links – 28 juli 2014

The Weird Al Yankovic Social Media Case Study
Al veertien albums heeft hij uitgebracht en afgelopen week kreeg hij het voor elkaar dat artikelen over zijn nieuwste project meer dan 3 miljoen keer gedeeld werden. Hoe hij dat deed en wat je er van kunt leren lees je in dit artikel.

Deaf advocacy groups to Verizon: Don’t kill net neutrality on our behalf
Net Neutrality, ofwel het gelijkwaardig behandelen van al het internetverkeer is al een tijdje een hot topic. Providers willen er graag vanaf omdat het commercieel interessant is om voor een ‘de hoogste bieder krijgt de hoogste snelheid’ constructie te gaan. Een van de Amerikaanse providers, Verizon, gebruikte als argument dat applicaties voor slechthorenden en handicapten daar ook bij gebaat zouden zijn. Zij zelf steken daar nu een stokje voor.

Ten CSS One-Liners to Replace Native Apps
Heel gaaf! Ook deels vanuit het oogpunt toegankelijkheid en neutraliteit wordt de keus gemaakt om niet voor native apps te gaan (gekoppeld aan besturingssystemen), maar om te kiezen voor een algemeen toegankelijke web variant van een toepassing. Maar, lang niet alle coole designopties zijn mogelijk in een webvariant. Of toch wel? Deze CSS tricks helpen je op weg!

A UX Idea: Know Where They’re Aiming!
Goede UX richt zich er onder meer op dat je het je gebruiker zo gemakkelijk en soepel mogelijk maakt. Het zou natuurlijk ideaal zijn als je hem of haar net een stapje voor bent. Dit idee, draagt daar aan bij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s