Vier Snelle Links – 16 juli 2014

Europese communicatieprofessional: online conservatief of niet? [onderzoek]
In de European Communication Monitor 2014 kijken we naar ons eigen vak. Waar richten we ons op en waar liggen de uitdagingen? Opvallend: het ‘digitale tijdperk’ is niet langer de belangrijkste uitdaging. Wat nog wel hoog scoort, is omgaan met de positie binnen de organisatie. Fijn stuk met goede graphics.

Social media: Het slagveld van de propaganda oorlog
Mooie blog van Ginny Mooy, antropologe gespecialiseerd in gewapend conflict en social movements. Hoe worden we beïnvloed in onze mening over conflicten en welke rol speelt het snelle veld van social media daarbij, Ginny schetst aan de hand van voorbeelden hoe dit werkt.

UI, UX: Who Does What? A Designer’s Guide To The Tech Industry
User experience, User interface, Graphic designer, functioneel ontwerper.. titels die verwant zijn aan elkaar, maar toch andere taken met zich meebrengen. Waar de ene job ophoudt en de andere begint, legt dit artikel helder uit.

Google+: Fake Profile Names Are Now Allowed
Een zeer verrassende wending van Google: het is niet langer verplicht je eigen naam te gebruiken om hun services te benutten. Een punt waar privacy activisten en mensen op risicovolle posities al tijden tegenaan liepen. Waar ze jarenlang met de hakken in het zand stonden wat betreft dit onderwerp, lijkt het er nu op dat Google beter luistert naar hun gebruikers? Of zit er meer achter, wat denk jij? Het sluit in ieder geval aan op de trend die ik zie: vertrouwen van gebruikers in leveranciers van online diensten wordt een steeds belangrijker aspect.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s