Vier Snelle Links – 14 juli 2014

Neelie Kroes start campagne #TenOrMore
‘Onze’ Neelie mag dan binnenkort afzwaaien als EU-commissaris, ze blijft tot het laatst toe enorm actief op de onderwerpen die ze belangrijk vindt. Naast digitale ontwikkeling staan gelijke kansen voor vrouwen bovenaan haar lijst. Ze maakt zich dus ook hard om er voor te zorgen dat in de volgende groep commissarissen ten minste 10 van de totaal 28 benoemden dames zijn. Via de hashtag #TenOrMore vraagt ze om steun. Die geef ik graag!

Dutch startup visa proposal needs your response
Soms liggen heel praktische ouderwetse problemen technologische vooruitgang in de weg. Neem dit probleem dat Janneke Boerman en Sieuwert van Otterloo aankaarten: veel enthousiaste buitenlanders met een goed idee, die in Nederland een startup willen starten of daaraan willen bijdragen lopen tegen problemen aan met hun visa. Ze kunnen simpelweg niet lang genoeg hier blijven om echt een bijdrage te leveren. Dit moet veranderen, vinden zij. Ze vragen daarbij jouw hulp zodat het wetsvoorstel dat nu in de maak is staat als een huis.

Communities – The Road To Google Plus Engagement
Wat zijn de unieke kenmerken van Google Plus waar je gebruik van kunt maken om de community die je op het social network opgebouwd hebt echt betrokken te krijgen? Dit artikel geeft tips die je kunt toepassen zowel op je persoonlijke pagina als je zakelijke account. Eerst wat meer achtergrond nodig? Lees dan dit voorafgaande artikel.

The Role of the CIO in Digital and Social Business Transformation
De vraag waar veel organisaties momenteel mee worstelen is: Hoe zorgen we er voor dat we onze legacy systemen, werkwijze, rollen en modellen vervangen voor een toekomstbestendige organisatie waarmee we bij blijven in onze sector? Dion Hinchcliffe, een van denkers waar ik bewondering voor heb op het gebied van digitale ontwikkeling en organisaties, doet een voorzet voor het antwoord.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s