Vier Snelle Links – 8 juli 2014

Summary of Care App gives Veterans their health record on-demand
In Amerika kunnen veteranen binnenkort via een app hun medisch dossier inzien en bepalen welke organisatie of persoon ook toegang krijgt. De regie ligt daarmee op de juiste plaats: bij de persoon over wie de informatie gaat. Gezien de EPD debacles in Nederland een interessante ontwikkeling. Ik ben vooral benieuwd hoe security is geregeld en de privacy wordt gewaarborgd. Wat ik kon zien, is dat op basis van een veteranenregistratie inloggegevens worden verstrekt. Een beetje zoals DigiD in Nederland, ik ga er eens dieper induiken.

How Slack Onboards New Users
Het binnenhalen van nieuwe gebruikers van je online dienst is een kunst op zich. De dames en heren van Slack, de online samenwerkingsdienst voor teams, hebben het weten te perfectioneren. Mooie presentatie die je op vrolijke wijze meeneemt in hun proces.

Een goede online briefing past op één A4
Wat zet je in een opdrachtsomschrijving en hoe beperk je risico’s en onduidelijkheden? Dit stuk geeft wat aardige handvatten, maar ik vind hem zelf eerlijk gezegd nog te breed ingestoken en teveel gericht op communicatie. Wat ik mis, zijn duidelijke kaders en verbanden met de rest van het domein waar de opdracht onderdeel van uit zal maken. Wat mij betreft, mag een opdracht dus nog een stuk specifieker zijn, dat vergt denkwerk aan onze kant als online communicatie adviseur.

Privacy Implications for Product Design
Over privacy gesproken, dit artikel geeft je een overzicht van de ontwikkeling van privacy online. Van omgeving waar nicknames gebruikelijk waren, veranderde dit onder invloed van services als Facebook naar echte identiteiten. In productontwerp zijn een paar richtingen en thema’s te vinden die je kunt kiezen, de auteur ligt de opties toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s