Vier Snelle Links – 2 juli 2014

AP gaat schrijfbot inzetten
Niet langer een journalist, maar een robot gaat algemene berichten tikken voor het persbureau AP. De motivatie is dat dit de handen vrij maakt voor analyse. Zullen we het verschil kunnen zien?

‘De overheid’ bestaat niet
Overheidscommunicatie, een vak apart. Auteur van dit artikel, Renata Verloop, zoomt in op de verschillende rollen en functies van de overheid, de moeilijkheid die dat met zich mee brengt en hoe hier mee om te gaan bij het bepalen van de online communicatiestrategie.

The Not-So-Secret Art of Creating a Secure Password 
Elke paar weken netjes je wachtwoord vervangen voor een compleet nieuwe. Wie doet het echt? Toch is het belangrijk om hier, zeker als het gaat om toegang binnen organisaties en bedrijven, wel op de juiste manier mee om te gaan. Dit artikel geeft aan aantal handvatten om het iets gemakkelijker te maken. Handig om mee te nemen als er weer eens iets gedeeld moet worden over wachtwoorden.

How to Find the Most Connected Person in Your Social Network
Van de week berichtte ik al over influentials, de sterke nodes in een netwerk met veel invloed. Van onschatbare waarde als je informatie wilt verzamelen en verspreiden. Maar hoe vind je deze mensen? Het onderzoek heeft een leuke, verrassend eenvoudige uitkomst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s