Vier Snelle Links – 21 mei 2014

Uitgevers en bureaus lanceren nieuw bereiksonderzoek
Digitale mediabedrijven en -bureau’s hebben het lang zonder goede bereikscijfers moeten stellen (ofwel: wie bereik ik met mijn content), vandaag komt daar op Digital Marketing Live verandering in.

NOS FIFA WK 2014 App: alle goals vanuit alle hoeken op iPhone en iPad
Ook online begint de ornaje-koorts langszaamaan te ontstaan. De NOS wil met een nieuwe app het ‘ultieme tweede scherm’ zijn. Extra beelden, statistiek, analyses, de die hard voetbalfan zou helemaal aan zijn trekken moeten komen. Ik ben wel benieuwd of ze scoren (padum tssjjj).

Adobe is working on a touch-friendly, full-powered version of Photoshop CC
Microsoft wil voor de lancering van de Surface 3.0 indruk maken met een nieuwe versie van Photoshop, speciaal ontworpen voor touch pads en werken met een stylus. Zou zomaar een schot in de roos kunnen zijn, mits de UX verfijnd genoeg is voor de benodigde gedetailleerde klusjes.

A Hackathon Designed By Women, For Women, To Solve The Gender Gap
Ik vind dit altijd een lastig onderwerp: moet je vrouwen in een sector waar we in de minderheid zijn een aparte groep geven? Aan de ene kant ja: de spotlight op een groep die ondervertegenwoordigd is, is goed en is waardevol. Ik zie drie risico’s: vaak ontstaat een soort zelfmedelijden binnen de groep, die je moet voorkomen. Een ander risico is het navelstaar-effect. Als je de groep beperkt tot de minderheid, leg je alleen contact met andere leden van die minderheid, terwijl je juist een belangrijker positie wilt hebben als onderdeel van de meerderheid. Kijk dus juist naar buiten, is mijn idee. En tot slot het: ‘maar eigenlijk zijn wij beter/vriendelijker/opener/slimmer dan de heren’-uitgangspunt. Schouderklopjes zijn prima, maar vergroot nou niet de afstand met de mannen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s