Vier Snelle Links – 14 mei 2014

Sheryl Sandberg Pledges to Give Away Half Her Fortune 
Vier jaar geleden was er nog niets, inmiddels zijn er 127 miljardairs die via Giving Pledge, gestart door onder meer Bill Gates, de helft van hun vermogen weggeven aan goede doelen. Een van de nieuwste leden is Facebook’s COO Sheryl Sandberg, een van de weinige vrouwelijke tech-miljardairs en het tweede vrouwelijke lid van de groep. Naast een mooi gebaar, ook een goede spotlight op een vrouw die het gemaakt heeft. Dat er maar velen mogen volgen.

New Associated Press guidelines: Keep it brief
De grootste nieuwsorganisatie ter wereld stelt een strenge richtlijn: berichten mogen niet langer zijn dan 500 woorden. Publiek leest meer en meer mobiel en lange artikelen lenen zich daar niet voor. Wat ook meespeelt: redacties hebben niet meer de mankracht in huis om artikelen die ze via AP binnenhalen in te korten. En dat laatste, zegt natuurlijk veel over de stand van de journalistiek. Men heeft het heel moeilijk.

Gelderland wil breedband in Achterhoek via pps
Niets zo irritant als een trage of ontbrekende internetverbinding. Vroeger, in de begintijd, zaten we tijden te wachten voor een pagina laadde of -nog erger- lag de verbinding er weer eens uit. Voor veel mensen in buitengebieden nog steeds dagelijkse kost. Kan niet meer, in deze tijd. Internet zou een gedeelde, publieke infrastructuur moeten zijn, zoals snelwegen voor auto’s. In plaats van auto’s, reist er informatie rond. Gelderland wil een stap zetten door een publiek private samenwerking te kiezen, dat zou een goede constructie kunnen zijn.

Reddit women protest at new front-page position
De nieuws- en social networkingsite Reddit heeft met een redesign de spotlight gezet op zogenaamde subreddits (kleinere, minder zichtbare stromen informatie en conversatie). Een daarvan is de plek waar Reddit-vrouwen samenkomen en allerlei onderwerpen bespreken. Zij geven aan dat door het redesign waar hun ruimte ineens in de default settings is opgenomen, het niet langer een veilige online omgeving voor ze is. De ruimte loopt vol met nieuwe leden die hatelijke opmerkingen en vervelende direct messages verzenden. Bizar hoeveel haat en nijd er toch is richting vrouwen. Ik dacht dat dit de 21e eeuw was.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s