Vier Snelle Links – 7 mei 2014

All the Western companies you’d have to combine to get something like Alibaba
Een reus die we in het Westen meestal over het hoofd zien. Als je op straat naar Alibaba vraagt, verwacht ik dat vooral de rover en het sprookje genoemd worden. Dit immense Chinese bedrijf heeft echter een miljardenomzet en gaat naar de beurs. Naar verwachting zal dit de grootste beursgang ooit zijn. Wat is dit precies voor bedrijf? Hoe ver strekt zijn invloed, wat doen ze allemaal? Een uitgebreid stuk om kennis te maken, want als je je bezig houdt met online, moet je deze club net zo goed kennen als Facebook en Google.

Appbouwer trekt protestapp tegen Albert Heijn terug
Privacy, een hot item en wat mij betreft in combinatie met -vertrouwen- een van de onderwerpen waar online professionals zich de komende tijd mee bezig moeten houden. In dit geval heeft een kleine ontwikkelaar de AHnoniem app gemaakt, waarbij je de bonuskaart kunt delen met anderen, waardoor aankopen niet meer aan één persoon gekoppeld worden. Helaas legt hij het nu af tegen de macht van het concern. Desondanks staat privacy weer op de kaart, en dat kan nooit kwaad.

Facebook Still Reigns Supreme Among Young Adults
De laatste stand van zaken in een fijne chart.

Google unveils Classroom, a tool designed to help teachers
Educatie is de sleutel tot ontwikkeling en vrijheid. Mooi om te zien dat scholen worden ondersteund met meer en betere digitale middelen. Als ik toch een kanttekening mag plaatsen: welke info haalt Google zelf hier weer uit? Ofwel, what’s in it for them? Het is met deze tools natuurlijk heel goed mogelijk mensen van de wieg tot aan het graf te volgen via hun online gedrag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s