Als een VIP op VIPConnect

Nieuwe plekken ontdekken in Amsterdam, dat na een paar jaar toch nog steeds als ‘de nieuwe stad’ voelt, is altijd leuk. Voor het netwerkevenement van recruitmentspecialist NewPeople en planning- en operationsexpert Ortec verzorgde ik het dagvoorzitterschap. De locatie was bijzonder: we waren aanwezig op het REM-eiland in het IJ.

VIPConnect - Annemarie

Piraten
Het REM-eiland heeft een hele poos 9 km van de kust af gelegen, midden in de Noordzee. Naar voorbeeld van Veronica, is op het dock de TROS ontstaan. Na jaren van omzwervingen is het uiteindelijk in ere hersteld aan de ‘kust’ van Amsterdam, het IJ. Inmiddels is het interieur grondig verbouwd tot restaurant en kantoor, alleen een paar patrijspoortjes verraden binnen waar je bent. Als je komt aanrijden, is het echter nog steeds een imposant rood-wit geblokt gebouw dat uit een science fiction film lijkt te komen.

REM-Eiland

Big Data
VIPConnect is een evenement dat een aantal keer per jaar georganiseerd wordt door NewPeople, gericht op seniors en C-level op het vlak van marketing en e-commerce. Deze keer was Ortec inhoudelijk partner. Het thema: Big Data. Omdat het publiek hier natuurlijk al dagelijks mee bezig is, was het de uitdaging om sprekers te vinden die dieper konden gaan dan de standaard AdWords campagnes en Analytics pakketten.

VIPConnect - Intro door Annemarie

Die sprekers werden zeker gevonden. René Bulthuis van Relay42, wisselde van beurt met de analytics expert van UPC: Niels Sauvé, die momenteel bezig is met een verregaand en vernieuwend datatraject. Vervolgens was het de beurt aan de ‘major league’ van de wiskunde en statistiek, wat aan de basis ligt van alle data analyse. Kevin Pak, onder andere als professor verbonden aan de Universiteit van Amsterdam vertelde wat cijfers kunnen doen. Het slot was aan Andre Boogaard, een echte self made man, die met zijn bedrijf Parkmobile International revenue management in de parkeersector op de kaart zette en hier nu internationaal furore mee maakt.

VIPConnect - Sprekers

Aan mij de mooie taak om alles soepel te begeleiden. De gezichten waren vrolijk toen we aan de borrel gingen: missie geslaagd!

Het verslag en de rest van de foto’s, vind je hier.

Ben je ook op zoek naar een moderator of dagvoorzitter? Let me know!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s