Vier Snelle Links – 22 april 2014

De Pasen voorbij, hoog tijd voor nieuwe Vier Snelle Links!

Study: Female Executives Make Progress, But Mostly in Support Functions
Heel helder nieuw onderzoek naar de voortgang van de inname van hoge posities door vrouwen. Vergelijkingen tussen VS, Europa en Azië en namen en rugnummers van de bedrijven die het uitstekend doen (Lufthansa, Ahold) en bedrijven die het label ‘asleep’ hebben gekregen (Shell, Google).

New movie from Avengers director Joss Whedon released as $5 Vimeo rental
Slimme move van de man die bekend is geworden met cult favorieten als Buffy the Vampire Slayer. Door zijn nieuwe werk tegen een kleine prijs te verspreiden, creëert hij een breed publiek en werkt hij aan zijn naamsbekendheid.

Apple said to be ‘serious’ about moving into mobile payments
Het eerste waar ik bij dit bericht aan denk is: laat het in hemelsnaam standaarden volgen, in plaats van dat het een op zichzelf staande Apple-methode wordt. Gezien de historie van het bedrijf (denk aan alle unieke elementen voor Apple producten), vrees ik alleen dat het ‘m niet wordt.

Americans Are Bullish On Technology’s Distant Future, Less So Its Present
Leuk overzicht van wat Amerikanen in de toekomst zien gebeuren. De een na laatste alinea vind ik het belangrijkst en noemt een verschijnsel dat ik ook herken: omdat we nieuwe concepten nog niet ‘zien’, verpakken we ze als bestaande dingen. Zo zien smart watches er momenteel nog uit als mini smartphones, omdat we de andere opties nog niet goed doorhebben. Net zoals we een eeuw geleden de eerste auto’s bouwden als koets zonder paarden. Onze huidige auto’s lijken daar behalve de vier wielen totaal niet meer op, omdat we inmiddels doorhebben wat er allemaal mogelijk is. Hoe zal de smart watch er in de toekomst uitzien? Hebben we überhaupt nog wel devices, of dragen we simpelweg één connector als lens (volgend op Glass) of earpiece (volgend op Siri) op ons lichaam?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s