Kandidaat voor US Congress zet Github in: “I’m a coder”

Een slimme move van een jonge Amerikaanse politicus. Dave Cole wil voor het district South Jersey in het Amerikaanse Congres komen. Een district van landbouw en een moeizame economie. Niet bepaald een district waar je een vooruitstrevende, politiek geëngageerde programmeur verwacht. Door de kracht van de community in te zetten, hoopt hij zijn doel te bereiken.

Github is een code management dienst, veel gebruikt onder ontwikkelaars om code te delen en door elkaar te laten verbeteren. Dave, een veteraan uit de Obama campagne die als technologie adviseur heeft gewerkt in het Witte Huis, plaatst zijn hele campagne platform erop, vrij voor iedereen om te verbeteren. Een briljante move, het scheelt hem waarschijnlijk een bult aan eigen ontwikkelaars, hij benut de kracht van de community.

Naast het delen van zijn eigen platform, gaat Dave verder: Ook zijn teksten en ander materiaal zijn via Github inzichtelijk en opnieuw: open voor verbetering.

Onderling werken ontwikkelaars volgens een ‘boy scout’ regel, ofwel de code waar je aan werkt laat je beter achter dan je hem aantrof. Zie je tijdens het werk ergens foutjes of stukken die verbetering nodig hebben, dan doe je dat. Ze bouwen dus niet alleen, ze verbeteren volgens een algemeen geldende soiale controle. Dave en zijn team bepalen uiteindelijk welke suggesties ze toepassen.

Daarnaast heel slim omdat hij met deze tactiek zichzelf neerzet al de ‘Coder running for Congress‘, heel aansprekend voor de digital natives. ‘Send one of your own to Congress’, voegt hij nog toe. Dat levert hem ongetwijfeld stemmen op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s