Vier Snelle Links – 10 april 2014

5 essential questions for the first 15 minutes of a crisis
Niet per definitie -online- communicatie, maar het web is uiteraard een van de belangrijkste kanalen ten tijde van crisis. Is jouw organisatie zo ingericht dat deze vijf punten in no time online te delen zijn? En: hoe kan jouw communicatie architectuur er aan bijdragen dat je de punten ondersteunt en helpt realiseren?

Voor welke browsers maak je de website geschikt? Ga voor ‘progressive enhancement’!
Een uitgebreide blog over het omgaan met de oorlog tussen de verschillende browsers. Welke ondersteun je, welke niet? Progressive enhancement is een mooie oplossing die in feite op basis van de door de gebruiker gekozen browser, bepaalt welke mogelijkheden worden ‘geactiveerd’. Aanbod op maat dus. Goed om je in te verdiepen.

The Micro is a 3D printer ‘designed for everyone’
Belangrijk, 3D printing wordt langzaamaan een huishoudelijk taakje, voor iedereen. Ik noem het een van de disruptive technologies van het moment. Deze manier om zelf voorwerpen te maken haalt immers de manier waarop wij gewend zijn om te gaan met producten en hun patenten volledig onderuit. Het produceren en verkopen van ‘dingen’ is niet meer voorbehouden aan merken en winkels, we doen het straks zelf. Dat vindt hun verdienmodel niet leuk, vermoed ik zomaar. De volgende stap die ik voorspel: restrictie in het delen en kunnen printen van ontwerpen. Een beetje zoals Napster versus de muziekindustrie, lang lang geleden, die perse wilde tegenhouden dat muziek vrij en zonder beperking beschikbaar was. Overigens won Napster niet, maar zijn jongere broertje Spotify uiteraard wel. 3D Printing versus de maak-industrie: The game is on.

The Mobile Web Is Dead, It’s All About Apps
Een heel kort, maar relevant bericht over gebruikers en hun smartphones. De browser wordt minder en minder gebruikt, betekent dat inderdaad ‘it’s all about apps?’

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s