Wat Vrouwen Mogen. Een les in relativering.

Vaak hebben we de mond vol van emancipatie, gelijke kansen en gelijke rechten. Zeker als we de positie van vrouwen in onze Westerse samenleving matchen met landen die daarin nog een achterstand hebben. We vinden ze achterlijk, een schande en primitief. Wat we vergeten, is dat we het pas een paar jaar zélf een beetje beter doen. Zo kort geleden, dat onze moeders en oma’s nog opgroeiden in een heel andere omgeving. Wie zijn wij, om zo arrogant te oordelen over andere landen?

Dat we de mogelijkheden van vrouwen nu beginnen te veranderen is fantastisch en noodzakelijk. Ik kan en mag meer dan ooit. Maar enig realisme en bescheidenheid is op zijn plaats. We zijn nog lang niet klaar. Laten we beseffen dat het ook voor ons pas een jonge en kwetsbare ontwikkeling is. Dat we vrouwen (én mannen!) die leven in een omgeving waar het nog niet vanzelfsprekend is, vooral op weg moeten helpen, in plaats van slechts te veroordelen.

Onderstaande voorbeelden stammen uit de VS en komen via het fijne Twitteraccount @MakersWomen. Plaatst het weer even in perspectief, toch?

20140320-204227.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s